Relatiebeheer Techniekonderwijs Fioretti College Stuur een e-mail
Menu
Vorige pagina

Techniek onderwijs Fioretti College zet in op nog meer verbinding met het bedrijfsleven

Uit de evaluatie van het afgelopen jaar mogen we constateren dat er ondanks de coronacrisis stappen zijn gezet. Met een groot aantal bedrijven zijn er toch stagiair(e)s begeleid, hebben diverse bedrijfsbezoeken en gastlessen plaatsgevonden en een aantal bedrijven heeft materieel of op een andere wijze ondersteuning gegeven bij het versterken van het techniekonderwijs in onze regio.

Maar daarmee we zijn er natuurlijk nog niet. De intenties zijn prima maar om echt op elkaar te kunnen inspelen is het verder zaak dat de spelers uit het onderwijs en het bedrijfsleven elkaar goed kennen en van elkaars kwaliteiten gebruikmaken. Tevens is het van belang om elkaars `werelden’ waarin men dagelijks werkt, te leren kennen. We weten inmiddels vaak wel van elkaar wie we zijn en wat we in grote lijnen doen, maar wat we echt voor elkaar kunnen betekenen en waarin we elkaar kunnen versterken is lang nog niet altijd goed zichtbaar en voelbaar. Dit kost tijd en communicatie.  

Om de onderlinge communicatie op een interactieve wijze te optimaliseren gaan we gebruik maken van een speciale en handige online ‘app’ die vanaf een smartphone gebruikt kan worden. Deze speciale applicatie met onze eigen ‘look and feel’ heeft binnen een groot aantal gebruikersgroepen in heel Nederland z’n waarde inmiddels al bewezen. We zullen u daarover binnenkort  uitgebreid informeren.

Klankbordgroepen
Voor het versterken van het relatienetwerk gaan we dit jaar werken met nieuwe klankbordgroepen waarin vertegenwoordigers plaatsnemen van de voor techniekonderwijs belangrijke drie sectoren: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren en Energie (PIE) en Mobiliteit & Transport (M&T). Van de leden van de klankbordgroepen wordt verwacht dat zij vanuit een positieve, opbouwend kritische houding deelnemen en waar mogelijk bij geplande klankbordvergaderingen aanwezig kunnen zijn. Hiervoor wordt actief een aantal bedrijven in genoemde sectoren benaderd, maar als u op voorhand al interesse hebt om deel te nemen kunt u contact opnemen met Jack Monde, relatiebeheerder techniekonderwijs bij het Fioretti College jack.monde@voveghel.nl of 06 22521723.