Relatiebeheer Techniekonderwijs Fioretti College Stuur een e-mail
Menu
Vorige pagina

Bart Coppes nieuwe projectleider Sterk Techniek Onderwijs Fioretti College

In verband met persoonlijke omstandigheden is de functie van Intern Projectleider Sterk Techniek Onderwijs bij het Fioretti College door Edwin Vijn, directielid afd. Praktijkonderwijs, overgedragen aan Bart Coppes. Bart zal hiervoor enkele dagen per week beschikbaar zijn op school. Hij wordt in deze functie ondersteund door relatiebeheerder Jack Monde. We spraken met hem voor deze nieuwssite.

Bart Coppes (53) is woonachtig in Odiliapeel en bepaald geen onbekende in de wereld van jongeren, techniek en onderwijs. In het recente verleden was hij onder andere werkzaam bij Fontys Hogeschool als specialist wetenschap en techniekonderwijs en hij gaf vele trainingen aan docenten. Ook was hij o.a. werkzaam in de Palestijnse gebieden en Berlijn bij onderwijsvernieuwingsprojecten. Sinds enkele jaren werkt hij als zelfstandig adviseur en begeleider van onderwijsprojecten op het snijvlak van jongeren en techniek. In die rol is hij actief als projectleider Sterk Techniek Onderwijs Midden Brabant en coördinator Deltaplan Techniek in Tilburg.  Bart is oorspronkelijk afkomstig uit Veghel en heeft nog veel contacten in deze regio.  Een veelzijdige en bevlogen persoon die een duidelijke eigen visie heeft op onderwijs voor jongeren in deze tijd.

Bart vertelt: ,,Natuurlijk is het nog altijd belangrijk dat jonge mensen kennis en vaardigheden moeten krijgen, maar alleen met het verkrijgen van een intrinsieke motivatie bij jongeren voor een vak in de techniek, kunnen we hen adequaat opleiden en behouden voor de toekomst. We moeten dan ook andere dingen doen dan we deden, behouden wat goed is en sterker maken waar we verbindingen leggen naar de eigentijdse belevingswereld van jeugd. Een structurele verbinding met het bedrijfsleven speelt hierin cruciale rol. Ik vind mijn passie in het nemen van initiatief, het uitwerken, door ontwikkelen en aansturen van processen en projecten. Ik ben op mijn best in een bruisende dynamiek en houd van het constructief samenwerken met onderwijs, overheid en bedrijfsleven”.

Ontwikkeling
,,Bij de vele projecten die ik mocht begeleiden in zowel het bedrijfsleven als het onderwijs vond ik het geweldig om bij te kunnen dragen aan veranderingsprocessen bij individuele mensen en organisaties. Niet vanuit vanzelfsprekendheid handelen maar vanuit creativiteit, organisatiesensitiviteit en empathie tot concrete veranderingen of ontwikkeling te komen. Altijd vanuit een onderzoekende dialoog met de organisatie en/of het individu. Ik kom dan ook graag in gesprek met mensen uit deze regio uit de wereld van techniek om samen met hen tot een goed onderwijsprogramma voor onze leerlingen te komen en ook te bespreken wat wij voor hen kunnen betekenen.”

Email: bart.coppes@voveghel.nl – telefoon: 06 155 25 296