Relatiebeheer Techniekonderwijs Fioretti College Stuur een e-mail
Menu
Vorige pagina

Webinar: Vrouwen en meiden in technologie en ICT

Door het coronavirus realiseren we ons, nu meer dan ooit, dat we afhankelijk zijn van technologie en digitalisering. We hebben technici hard nodig: niet alleen om slimme technische oplossingen te bedenken, maar ook voor het installeren en onderhouden ervan.

In Nederland wordt slechts 14 procent van de technische beroepen door vrouwen uitgeoefend. Voor de ontwikkeling van Nederland als kennis en innovatieland is het essentieel dat dit percentage omhoog gaat. Niet alleen om de tekorten in de technische sector op te lossen maar ook voor de sociaal en economische waarde die door diversiteit worden gecreëerd.

Het is zorgelijk dat “recente cijfers van de Techniekpactmonitor”  laten zien dat, ondanks de toename van het aantal en aandeel vrouwelijke technische professionals, het verschil tussen mannen en vrouwen groot blijft.

Kortom: tijd om het thema ‘Vrouwen en meiden in de Technologie en ICT’ op de kaart te zetten! Platform Talent voor Technologie trapt het jaar af met een webinar.

Wanneer?Dinsdag 26 januari, van 13.00 tot 14.30 uur
Voor wie?Voor alle beleidsmakers die, binnen overheid, onderwijs of bedrijfsleven, meer vrouwen en meiden in de techniek willen hebben.

Aanmelden?

Klik hier om je aan te melden

Programma webinar

Cijfers: hoe staan we ervoor in Nederland?
Nina Terpstra zal ons op een interactieve manier meenemen in de laatste cijfers over vrouwen en meiden in de technologie en ICT. Hoe staan we ervoor in Nederland? Hoeveel jongens en hoeveel meisjes kiezen op school voor een technische profiel? En hoe zit het met de uiteindelijke keuze voor een opleiding in de techniek? En lukt het om deze vrouwen te behouden binnen de technische sector? Ook doen we een kleine internationale vergelijking: hoe scoort Nederland ten opzichte van andere Europese landen?

Voorbeelden onderwijs en bedrijfsleven
Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden uit het onderwijs en het bedrijfsleven worden inzichten en ambities gedeeld. Wij stellen de sprekers zo snel mogelijk aan je voor!

Tools en handvatten
De afgelopen jaren hebben diverse studies veel kennis opgeleverd over hoe we meiden en vrouwen moeten enthousiasmeren voor de techniek en ICT. Van deze studies zijn verschillende tools ontwikkeld! Een aantal van deze tools zullen tijdens het webinar worden uitgelicht zodat je snel aan de slag kan.

Kan je niet wachten tot het webinar? Laat je inspireren via onderstaande links:

Brainstorm
We sluiten de sessie af met een brainstorm. Tijdens deze brainstorm worden alle aanwezigen uitgenodigd om kennis, doelstellingen en vraagstukken te delen met de groep. Alleen ga je sneller maar samen kom je verder!

Graag gaan we in gesprek over dit thema, over nieuwe ideeën en aanpak. Wat is er nodig in het onderwijs? In het bedrijfsleven? En hoe kunnen beleidsmakers daaraan bijdragen?