Relatiebeheer Techniekonderwijs Fioretti College Stuur een e-mail
Menu
Vorige pagina

Samen zorgen voor aanwas van jong talent voor de technische sector, ook in Coronatijd!

Officieel is op 1 januari 2020 Het Techniek Loket van start gegaan.  Het doel is om aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs te realiseren in de regio Noordoost-Brabant. Dat doen we omdat er in de regio een vraag was, is en zal blijven naar goed opgeleid jong talent in de regio.

Dat kan het onderwijs niet alleen.
Daarom hebben we bij het indienen van de aanvraag gevraagd om een bijdrage vanuit het regionale bedrijfsleven.  De animo om ‘mee te doen’ was groot. Meer dan 200 bedrijven gaven aan een bijdrage te willen leveren: ‘Gastlessen, stages, excursies, innovatie van het onderwijs etc.’.

In maart brak de Coronacrisis in onze regio uit.
Onderwijs en bedrijfsleven richtten zich op hun primaire taak.  Het was misschien wel wat stil vanuit het Fioretti College  naar jouw bedrijf toe. Inmiddels zijn de leerlingen gelukkig weer gewoon op school en is er ook weer tijd en ruimte om de beoogde samenwerking op te pakken.

Wat kun je als bedrijf van ons verwachten en met welke vraag gaan wij komen?

  • Zijn er stageplekken beschikbaar?
  • Is het mogelijk gastlessen te organiseren vanuit jullie bedrijf?
  • Kunnen we terecht voor een excursie?
  • Welke online-activiteiten kunnen we vormgeven met het oog op de Coronarichtlijnen?
  • Zijn er opdrachten vanuit het bedrijfsleven waar leerlingen mee aan de slag kunnen?

Natuurlijk hebben we vanaf januari 2020 niet stil gezeten, we werken samen met 7 andere VMBO scholen en De Leijgraaf en KW1College, we hebben overleg met het basis onderwijs over stimulering van Wetenschap en Technologie, we ontwikkelen plannen om in de onderbouw van het VMBO meer in te zetten op technologie promotie, voor de Mavo leerlingen bieden we in de bovenbouw het vak Technologie en Toepassing aan, we gaan On Stage weer organiseren en we hebben onze docenten techniek meer tijd te geven
om te professionaliseren, samen te werken met MBO en bedrijven, het onderwijsaanbod te innoveren.

Kortom: we willen samen aan de slag om ervoor te zorgen dat er nu en in de toekomst ‘handjes zijn’ binnen de techniek en technologie.

Met vriendelijke groet,

Edwin Vijn, intern projectleider STO Het Techniek Loket
Willie Stevens, penvoerder STO Het Techniek Loket